Piercing by Sereijan
EtusivuInfoHoito-ohjeetHinnastoYhteystiedot

Hoito-ohjeet

Sisältö:

Lue tarkkaan sekä noudata hoito-ohjeita parhaimman paranemistuloksen saavuttamiseksi. Jokainen lävistys on altis bakteereille (avohaava) sekä komplikaatioille. Ole tietoinen riskeistä sekä tee parhaasi välttääksesi ne. Lävistäjäsi ei ole terveydenhoitoalan ammattilainen, mutta käänny aina ensin hänen puoleensa komplikaatiotilanteissa. Emme lävistä alle 16-vuotiaita ilman vanhemman läsnäoloa ja suosittelemme alle 18-vuotiaiden keskustelevan aina vanhempiensa kanssa tulevasta lävistyksestä. Alle 14-vuotiaita emme lävistä.

Mikään lävistys ei ole ns. helppo, vaan arven aiheuttava avohaava kehossasi. Älä koske lävistykseen likaisin käsin. Pese kädet aina ennen koruun tai lävistysalueelle koskemista. Korua ei suositella otettavaksi pois lävistystä puhdistaessa, varsinkaan paranemisaikana. Turha lävistyksen rasittaminen ja liikuttelu vain altistaa lävistyksen bakteereille (tulehdusriski) sekä märkimiselle. Korun voi vaihtaa paranemisajan päätyttyä itse tai paranemisaikana turpoamistapauksissa (iho turpoaa ja koru jää ahtaalle) lävistäjällä.

Paranemisajan jälkeen, jos korun vaihtaminen tuntuu aluksi hankalalta, voit kääntyä puoleeni tai kokeilla kumihanskoja apuna korun vaihdossa. Kumihanskat auttavat useasti saamaan paremman otteen korusta sekä varmistavat, että korunvaihto tulee suoritettua puhtaammin. Odota aina lävistyksen olevan kunnolla parantunut ennen korunvaihtoa. Liian aikaisin vaihdettu koru voi aiheuttaa komplikaatioita paranemisvaiheessa olevalle lävistykselle.

Vältä uimista, ammeessa kylpemistä sekä seisovassa vedessä oleskelua ensimmäiset 4 viikkoa. Vieraiden bakteerien saaminen paranemisaikana lävistysalueelle ei ole hyväksi. Saunominen oman harkinnan mukaan, mutta lävistyksen puhdistaminen ennen ja jälkeen saunomisen erittäin tärkeää, sillä kuumuus antaa bakteereille hyvän kasvualustan. Yleisiä saunoja (uimahallit, kuntosalit) suosittelen välttämään.

Älä käytä mitään desinfiointiaineita lävistysalueen puhdistamiseen. Suosi puhdistukseen ainoastaan lämmintä vettä tai apteekin keittosuolaliuosta. Desinfiointiaineet kuivattavat ihoa lävistyksen ympäriltä. Varsinkin alkoholia sisältävät vahvat desinfiointiaineet (kuten Neo-Amisept, Septidin yms.) tappavat iholta kaikki bakteerit, myös ne hyvälaatuiset joita iho tarvitsee paranemisprosessin aikana.

Vesipesu lämpimällä vedellä huuhdellen 2-3 krt/vrk noin 5min kerrallaan riittää puhtaanapidoksi. Pari kertaa viikossa pesun ohessa tarkista huolellisesti pestyin käsin, että korusi pallot ovat varmasti tiukasti paikoillaan. Vältä iholle joutuvia kemikaaleja lävistysalueella. Tällaisia ovat esimerkiksi hiuslakka, meikkituotteet, ihohuokosia tukkivat rasvat yms. Myöskään muiden ihmisten eritteiden saaminen tuoreeseen lävistyshaaavaan ei tee hyvää paranevalle lävistykselle. Tuttujen ihmisten kanssa eritteiden vaihdosta voi syntyä tulehdus, sillä jokaisen ihmisen bakteerikanta on uniikki.

Keittosuolaliuos (apteekista, natriumklorid 9ml/mg, esim. 30ml pikkuputelit maksavat noin 1,20€/pl) voi helpottaa lävistyksen parantumista. Sitä voi käyttää kylmänä tai kädenlämpöiseksi lämmitettynä lävistysalueen huuhteluun sekä suun purskutteluun suun alueen lävistyksissä. Avattu keittosuolaliuos säilyy suljettuna jääkaapissa steriilinä noin 2-3 vuorokautta. Jos keittosuolaliuos on sameaa, tai ollut auki yli viikon, se ei enää ole käyttökuntoista.

Lävistyksen täysi paranemisaika riippuu sekä lävistyspaikasta että lävistettävästä ja voi olla kaikkea väliltä 1,5 kk – 12 kuukautta. Hoito-ohjeissa alla ovat suuntaa-antavat ajat lävistyksestä riippuen. Toisilla paraneminen on nopeampaa, toisilla hitaampaa. Esimerkiksi napalävistyksissä paraneminen voi seilata hankalan sijainnin vuoksi ja ruston alueen lävistysten täydellinen parantuminen vie vajaan vuoden.

Kaikki lävistykset ”mätivät” parantuessaan ja sitä ei tule sekoittaa tulehdukseen. Neste on haavan paranemista edistävää kudosnestettä. Kudoneste on läpinäkyvää, vaaleaa tai hieman kellertävää jankkia ja kuivuu yleensä näkyväksi korun ympärille. Tulehdukseen liittyy vahvaa punoitusta, kipua sekä rajua märkimistä. Jos lävistyksesi tulehtuu, älä poista korua lävistyksestä. Pahimmassa tapauksessa mätä voi koteloitua lävistysreikään. Tulehdusta epäiltäessä on syytä kääntyä aina ensin lävistäjän ja sen jälkeen lääkärin puoleen tarvittaessa. Tulehduksen hoidon jälkeen tulee uudelleen kartoittaa lävistyksen tila.

Jos sinulla on aiempaa historiaa ulkonevista arvista tai esimerkiksi keloidi-pateista (haavapaikan ihon liikakasvu kosmeettiseksi haitaksi) en suosittele lävistyksen ottamista.

Lävistykseen liittyvä turvotus, särky, punotus, mustelman muodostuminen, kutina, ihon kuivuminen ja veren erittyminen haavasta ovat normaaleja paranemisreaktioita. Oireet loppuvat parin viikon kuluessa lävistyksen otosta. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan, joten käänny rohkeasti puoleeni jos jokin asia askarruttaa mieltäsi. Kaveriltasi tai internetistä hakemasi informaatio ei välttämättä pidä paikkaansa tai ole sopiva hoito juuri sinun ongelmallesi.

Lävistyskohtaiset ohjeet:

Korvalävistys (perus tai rusto) (paranemisaika 1,5kk - 12kk) [ylös]

Vältä tuoreen lävistyksen päällä nukkumista. Rustoon otetun lävistyksen paranemisaika pitenee huomattavasti, jos lävistys joutuu joka yö rasituksen ja paineen kohteeksi. Puhdista lävistystä paranemisaikana lämpimällä vedellä kaksi kertaa päivässä viiden minuutin ajan. Ole varovainen, ettei koru jää kiinni kaulahuiviin/vaatteisiin ja repeä tai rasitu. Älä koske lävistykseen kuin puhdistaessa äläkä silloinkaan likaisin käsin. Vaihda koru vasta paranemisajan päätyttyä. Tarkista puhdistuksen ohessa, että pallot ovat varmasti tiukasti kiinni.

Korvalehden rustolävistys sekä muut erikoislävistykset (mm. tragus, inner conch, rook yms) paranevat pidempään (noin 6kk - 12kk) kuin korvalehti (noin 1,5 - 4kk). Rustolävistyksen yhteyteen on mahdollista kasvaa keloidipatti, joka on ihon liikakasvua kosmeettiseksi haitaksi. Korun poisto ei välttämättä pienennä keloidia ja se voi olla ikuinen. Keloideista kärsivät ihmiset usein tietävät arven liikakasvu ongelmastaan ja osaavat mainita siitä lävistäjälleen. Todella paha liikakasvu on harvinaista. Jos kärsit arven liikakasvusta kosmeettiseksi haitaksi, en suosittele lävistyksen ottoa sinulle.

Yleisiä ovat myös muut lävistyksen oheen tulevat patit, joita pystyy hoitamaan muun muassa keittosuolaliuoksella sekä hauduttamalla lämpimällä hauteella. Kysy tarvittaessa lisää hoito-ohjeita lävistäjältäsi!

Hox! Perus rustolävistyksen (helix, ylärusto) koru pitää käydä lyhennyttämässä lävistäjällä noin 2-3kk laiton jälkeen. Älä vaihda korua itse, sillä lävistys on vielä tuolloin paranemisvaiheessa ja vaatii puhtaan ja varovaisen vaihdon. Lävistäjäsi muistuttaa sinua tästä ja kirjoittaa sinulle asiakastietokorttiisi tiedot lyhennyksestä.

Huulilävistys (paranemisaika 2kk - 6kk) [ylös]

Muista hyvä suuhygienia lävistyksen ottamisen jälkeen. Hampaiden normaali päivittäinen pesu (ei valkaisevia hammastahnoja) sekä raikkaalla vedellä tai keittosuolaliuoksella purskuttelu ruokailujen jälkeen on tärkeää. Lävistyksen hoitona toimii myös ulkopuolelta normaali huuhtelu lämpimällä vedellä ja keittosuolaliuoksella 2 kertaa päivässä viiden minuutin ajan.

Labretilla huulilävistystä tehdessä ensikorun tappiosa on pitkä, jotta huuli saa tilaa turvota paranemisvaiheessa. Jos tappi uhkaa jäädä huulen turvotessa puristuksiin, voi sen tarvittaessa vaihtaa pidempään lävistäjälläsi. Iho saa näin enemmän tilaa parantua ja hengittää. Lävistyksen täysin parannuttua on hyvä vaihtaa lyhyempi ja hyvin istuva koru komplikaatioiden välttämiseksi (hammas- ja ienvauriot).

Jos huomaat jossain vaiheessa etualahampaidesi ienten vetäytyvän huulilävistyksen vuoksi, on syytä neuvotella lävistäjän kanssa lävistyksen pitämisen haitoista tai luopua lävistyksestä kokonaan. Ienten vetäytyminen altistaa hampaat reikiintymiselle ja voi tuhota terveen ikenen. Ien ei välttämättä koskaan palaudu. Syytä on myös kiinnittää huomiota hampaiden kiilteeseen. Jos koru hankaa kiillettä, on syytä koettaa ensin vaihtaa lävistyskoru paremmin istuvaan malliin tai poistaa lävistys kokonaan.

Kulmalävistys (paranemisaika 2kk – 4kk) [ylös]

Puhdistaminen lämpimällä vedellä 2 kertaa vuorokaudessa 5 minuutin ajan. Kulmakoruun, kuten kaikkiin ihon alla kulkeviin lävistyksiin, liittyy aina uloskasvamisen riski. Varo rasittamasta kulmalävistystä ja riisu paranemisvaiheessa vaatteet varovasti, jottei koru jää kiinni ja repeä paranemisprosessin aikana. Tarkista silloin tällöin pesun yhteydessä, että kulmakorusi pallot ovat varmasti hyvin paikoillaan.

Jos lävistys näyttää kasvavan ulos rajusti ja koru jää roikkumaan vain pienestä osasta ihoa, koru kannattaa poistaa ennen ihon repeämistä. Aiemmin pois otetun korun arpi on pienempi. Toisilla lävistys kestää hyvänä vuosia, toisilla se kasvaa ulos ajan saatossa. Kulmakorun pysyvyys on aina henkilökohtaista ja riippuu kaikesta hoito-ohjeiden noudattamisesta repeämiseen lävistyksen kanssa sekä siitä, kuinka ihosi paranee. Jos tiedät, että aiemmat ihon alla kulkevat lävistyksesi ovat kasvaneet aina ulos, en suosittele kulmalävistystä ensimmäiseksi vaihtoehdoksesi.

Napalävistys (paranemisaika 6kk – 12kk) [ylös]

Puhtaanapito kahdesti päivässä lämpimällä vedellä huuhdellen noin 5min kerrallaan. Korun vaihtaminen on suositeltavaa vasta lävistyksen täysin parannuttua (noin 6-12kk). Anna lävistykselle aikaa parantua rauhassa ilman korun liikuttelemista tai rasitusta. Liian aikaisin vaihdettu koru voi lisätä uloskasvun riskiä sekä hidastaa lävistyksen paranemisprosessia että aiheuttaa komplikaatioita. Kiinnitä huomiota siihen, että myös alapallon takaosa on huuhtelemisen jälkeen puhdas ja kuiva, eikä lävistys näin ollen pääse muhimaan. Eli huuhtelun jälkeen huolellinen, mutta varovainen kuivaus esim. nukkaamattomalla vanulla, harsotaitoksella tai topsipuikolla on suotavaa.

Vältä vatsallaan nukkumista sekä vaatteita jotka painavat ja hinkkaavat lävistystä, muun muassa liian tiukat korkeavyötäröiset housut, ihonmyötäiset paidat ja vyöt. Jos liikunnan harrastaminen tuntuu kipeältä tai hankalalta tuoreen lävistyksen kanssa, suositellaan sitä vältettäväksi kunnes paraneminen on kunnolla alkanut.

Älä näprää ja liikuttele korua, älä koske lävistykseen likaisin käsin ja kiinnitä huomiota puhtaisiin vaatteisiin sekä lakanoihin. Napalävistys on usein herkkä kasvamaan ulos, joten laadukkaisiin korumateriaaleihin ja paranemisajan hoito-ohjeisiin on syytä kiinnittää huomiota sekä paneutumista.

Jos lävistys oireilee paranemisaikana (uloskasvun merkkejä, punoitusta ja ihon kuivumista, pattia lävistysreiän hollilla), ole aina yhteydessä ensimmäisenä lävistäjääsi.

Nenälävistys (paranemisaika 2kk – 6kk) [ylös]

Paranemisaikana puhdista lävistystä lämpimällä vedellä ja keittosuolaliuoksella 2-3 kertaa päivässä noin 5min ajan joko huuhtelemalla tai hauduttamalla. Jos korussa on kuivunutta kudosnestettä, älä liikuttele korua. Kuivunut kudosneste saattaa korua liikutellessa repiä lävistysreikää rikki ja hidastaa paranemista. Voit puhdistaa lävistystä sieraimen sisältä myös kostutetulla topsipuikolla hyvin varovasti pitkän lämpimän suihkun tai hauduttamisen jälkeen, kudosnesteen pehmennyttyä juoksevaksi.

Älä vaihda nenäkorua kesken paranemisprosessin. Täysin parantuneen lävistyksen tunnistat siitä, ettei se enää punoita, kudosnesteile tai ole arka ja lävistyksen laitosta on minimissään kaksi kuukautta. Liian aikaisin vaihdettu koru tai repeämä voi altistaa lävistysreiän arpipateille. Tarkkaile aina, että nenäkorussa käyttämäsi korumateriaali on laadukasta, sillä myös heikkolaatuiset korumateriaalit voivat ärsyttää lävistysreikää.

Jos lävistys pukkaa arpipattia (nesteinen, punertava, finninnäköinen), ole yhteydessä lävistäjääsi tehostettujen hoito-ohjeiden saamiseksi!

Kielilävistys (paranemisaika 2kk - 3kk) [ylös]

Käytä 1-2 viikkoa kahdesti päivässä keittosuolaliuosta (apteekista) suun huuhtelemiseen. Syö mielummin keittoja yms. pehmeitä ruokia kuin kiinteää ruokaa. Purskuttele suu jokaisen ruokailukerran jälkeen perusteellisesti vähintään raikkaalla vedellä. Vaihda hammasharja täysin uuteen sekä vältä liian voimakkaita hammastahnoja (valkaisevat yms.) sekä suuvesiä.

Vältä alkoholia, maitotuotteita, hiili- ja sitrushappoisia juomia, tupakointia, suutelemista yms. noin kaksi viikkoa lävistyksen ottamisesta. Vältä myös korulla tai lävistyksellä leikkimistä. Lävistyksen ottamisen jälkeen kieli usein turpoaa ja turvotusta voi kestää 2-12 päivää. Jäämurskaveden juominen helpottaa turvotusta. Pidä silmällä, ettei kieli joudu puristuksiin liian lyhyen tapin kanssa. Jos kielikorun pallo uhkaa upota kieleen, ota yhteys lävistäjääsi. Muista hyvä suuhygienia lävistyksen laittamisen jälkeen.

Turvotus sekä särky ovat normaaleja ja liittyvät kielilävistyksen paranemiseen. Myöskin kaulan imusolmukkeiden turpoaminen voi liittyä paranemisaikaan. Voit laskea pahinta turvotusta lisäämällä yhden lisätyynyn pääsi alle yöksi ja pitämällä päätä sydäntä korkeammalla nukkuessasi. Pitkä ensimmäinen hoitokoru mahdollistaa kielen turpoamisen ilman korun puristumista haavaan. Kielilävistyksen turvotuksen laskettua koru vaihdetaan lyhyempään. (Noin 3-6 viikkoa lävistämisestä). Koru on liioitellut pituinen paranemisaikana ja syöminen korun kanssa tulee olla varovaista, sillä liian pitkä koru on helppo huomaamatta puraista hampaiden väliin. Tällöin on mahdollista, että hampaastasi lohkeaa pala. Siksi korunvaihto tyköistuvaan on tärkeää turvotuksen laskettua. Varaathan ajan korunvaihtoon lävistäjältäsi.

Kielikoruun kerääntyneen plakin voi pestä hammasharjalla pois ja kielikoru suositellaan sen lisäksi vaihdettavan kokonaan uuteen noin kerran vuodessa.

Kielilävistyksen komplikaatioissa ole yhteydessä lävistäjääsi. Kielessä kulkee isoja verisuonia ja lävistäjäsi saattaa kieltäytyä tekemästä kielilävistystä liian lyhkäisen kielen, liian pitkän alajänteen tai lävistyksen tiellä sijaitsevien verisuonien vuoksi.

Bridge (paranemisaika noin 2kk - 4kk) [ylös]

Tarkista lävistäjällä bridgen sopivuus anatomiallisesti juuri sinulle. Bridgeen liittyy uloskasvamisen riski ja lävistys on haastava paranneltava. Huuhtele lävistysalue lämpimällä vedellä kaksi kertaa päivässä 5min ajan. Desinfiointiaineiden käyttämistä ei suositella tällekään ihoalueelle ihon kuivumisen vuoksi. Jos sinulla on silmälasit, suosittelen mittaamaan lävistyksen paikan lävistäjän kanssa tarkkaan. Silmälasit ja bridge eivät ole mahdoton yhdistelmä, mutta riippuvat kovasti siitä minkä malliset kakkulat omistat.

Septum (paranemisaika noin 2kk - 3kk) [ylös]

Septumin lävistysprosessi saa usein kyyneleet kohoamaan silmiin, sillä nenänseutu on herkkä vetistämään silmiä, vaikka lävistyksen laitto itsessään ei missään tuntuisikaan. Paranemisvaihe on kuitenkin lävistystilannetta helpompi. Varo liikuttelemasta korua paranemisaikana tai koskemasta siihen likaisin käsin. Puhdista lävistys aina puhtain käsin ja lämpimällä vedellä. Huuhtelemisen lisäksi myös hauduttaminen on suotavaa, voit hauduttaa lävistysaluetta sieraimen puolelta esimerkiksi keittosuolaliuoksesta kostealla harsotaitostollalla. Septumin seutu saattaa turvota alkuvaiheessa ja turvotus painaa korua, joten korun lopullisen sijainnin näkee vasta parantumisajan jälkeen.

Nännilävistys (18v ikäraja, paranemisaika 6kk – 1v) [ylös]

Käytä lävistämisen jälkeen väljiä hengittäviä vaatteita. Vaihda lakanat säännöllisesti sekä huomioi tekstiilien puhtaus. Kiinnitä huomiota siihen, etteivät vaatteet/rintaliivit kiristä lävistystä tai paina sitä. Ensimmäinen koru on hieman pidempi kuin lopullinen jotta korulla on tilaa antaa nännin turvota tarpeen vaatiessa. Lyhyemmän korun voi vaihtaa paranemisajan jälkeen lävistäjällä. Huuhtele lävistystä lämpimällä vedellä 2-3 kertaa päivässä, kunnes kaikki kuivunut kudosneste on liuennut korun ympäriltä.

Nännilävistyksestä ei ole haittaa imetykselle, tosin koru yleensä suositellaan otettavaksi pois imetyksen ajaksi. Korun pois ottamisen suosittelu johtuu kahdesta syystä; varsinkin parantumisvaiheessa saattaa korusta erittyä kudosnestettä sisältäviä bakteereja tai korusta saattaa irrota osia lapsen suuhun. Maitotiehyiden tukkeutuminen lävistyksestä johtuen on harvinaista ja niiden avaaminen on lääkärillä suoritettava toimenpide.

Microdermal (18v ikäraja, Paranemisaika 3-6kk) [ylös]

Huuhtele microdermalin alue varovasti lämpimällä vedellä pari kertaa päivässä. Uloskasvun ja oireilun riski pienenee, kun koru ei jää kiinni mihinkään ja saa rauhassa asettua paikoilleen. Suojaa microdermal vain hankaavia vaatteita käytettäessä. Peittämätön, muhimaton haava paranee kaikista parhaiten.

Paranemisen kannalta on tärkeää pitää ihoalue puhtaana sekä antaa korun olla rauhassa paikoillaan ilman näpräämistä. Jos kuivunutta kudosnestettä tai verta kertyy microdermalin juureen, voi sitä varovasti liuottaa hauduttamalla ihoaluetta joko lämpimään veteen tai keittosuolaliuokseen kostutetulla harsotaitoksella. Huomioithan hauduttaessa, että kätesi ovat puhtaat ja vastapestyt.

Microdermalit paranevat yleensä kohtuu oireettomasti, eikä paranemisprosessi usein sisällä kipua tai suurempaa turvotusta. Mustelman muodostuminen sekä ympärillä olevan ihoalueen punoitus on paranemisaikana normaalia. Uloskasvun riski on korkea ja sen aika vaihtelee ihmiskohtaisesti. Microdermal saattaa kasvattaa itsensä ulos puolen vuoden jälkeen tai ärtyä vasta muutama vuosi laitosta. Microdermalit eivät ole ikuisia, eli elinkaari on noin 2 - 7 vuotta ennen kuin joku tölväisy, repeämä tms. alkaa pukata korua ihosta. Yleensä hyvin ihoon juurtunut koru pysyy paikoillaan pitkiäkin aikoja.

Paikat, joissa iho liikkuu paljon (ranne, sormet, kaula yms.) uloskasvun riski on suurempi enkä suosittelekaan näille aluille laitettavaksi microdermaleja.

Intiimialueen lävistykset (18v ikäraja) [ylös]

Käytä lävistämisen jälkeen väljiä, hengittäviä ja puhtaita vaatteita. Vaihda lakanat säännöllisesti. Huuhteleminen lämpimällä vedellä 2 kertaa päivässä noin 5 minuutin ajan riittää puhtaanapidoksi. Limakalvot eivät pidä desinfiointiaineista, joten vältä niiden käyttämistä. Muista tarkistaa kerran viikossa huuhtelun yhteydessä puhtain käsin, että kierteillä olevat pallot ovat tarpeeksi tiukalla kiinni.

Vältä paranemisen aikana; seksiä, suuseksiä, hiili- ja sitrushappoisia juomia (kulkeutuvat virtsaputken kautta ja saattavat kirvellä) ja liukastevoiteita (saattavat sisältää haitallisia kemikaaleja). Naisten on syytä kuukautisten aikaan pestä lävistysalue jokaisen vessassa käynnin yhteydessä paremman hygienian saavuttamiseksi lävistysalueella.

Yhdyntä ja muu seksuaalinen kanssakäyminen kannattaa aloittaa varovasti sekä kondomin kanssa. Kuuntele omaa kehoasi, jos jokin käy kipeää se luultavasti vahingoittaa myös lävistystä tai lävistysaluetta.

Korvien venyttäminen [ylös]

Sopiva korvalävistysten venytystahti on noin 1mm 6-8 viikossa, joten maltti on hommassa valttia. Hitaasti venytetty korvalehti pysyy hyväkuntoisena ja iho ei kärsi repeämistä, verenvuodosta, kovista kivuista, pahasta turvotuksesta tai blow outeista. Korvaa venyttäessä liukasteena voi käyttää valkovaseliinia tai hajustamatonta, mautonta ja väriaineetonta liukuvoidetta.

Turvallisina venytysmateriaaleina suosittelen vain titaania ja lasia. Molemmat materiaalit ovat turvallisia käyttää parantuvan ihon kanssa sekä ne kestävät autoklaavilla steriloinnin. Laadukkaat silikoni-, luu- ja puukorut ovat hyviä materiaaleja parantuneisiin venytyksiin, mutta ne ovat venytysmateriaaleina huokoisia ja keräävät bakteereja. Akryyli on myrkyllinen ja huokoinen muovi joka sulaa ihon lämmön kanssa tekemisissä ollessaan. En suosittele sen käyttämistä venytysmateriaalina tai parantuneissa venytyksissä.

Korvan venyttäminen on helpointa saunan, lämpimän suihkun ja huolellisen pesun jälkeen iho antaa paremmin periksi. Pese korva sekä kädet huolellisesti ja varmista että koru on puhdas. Viiltävä kipu ja veren vuotaminen ovat merkkejä liian nopeasta venyttämisestä.

Iho ei veny aina samalla tavoin molemmissa korvissa, joten voi olla että toinen korva on toista nihkeämpi venymään. Jos uusi, isomman kokoinen koru ei mene paikoilleen suosiolle, anna venytykselle lisää aikaa palautua ennen uutta yritystä.

Kaikki lävistyskorut ovat aina henkilökohtaisia. Älä siis käytä jonkun jo käyttämiä venytyskoruja, tunneleita tai plugeja. Huomioithan myös, että venytetty korva ei aina palaudu pienistäkään venytyksistä normaaleiksi korvakorun kokoisiksi rei'iksi. Venyttämään lähtiessä olethan siis varma, että pysyvät kookkaammat reiät korvalehdissä ovat se juttu jonka haluat pitää.

Viimeisin päivitys: 28.10.2016